Spring naar de inhoud
Blog > Red jezelf van deze 5 horrormomenten met je smartphone of pc

Red jezelf van deze 5 horrormomenten met je smartphone of pc

  • door

Ben jij altijd bereikbaar en 24/7 online? Zijn je smartphone en laptop extra ledematen aan je lichaam? Dan lig je ’s nachts vast niet wakker van vampieren en spoken, maar wel van bloeddorstige virussen, een gebroken scherm of een slechte internetverbinding. Vrees niet! Computer Checkpoint helpt je om de 5 griezeligste problemen met je smartphone of pc te overleven.

Vroeg of laat word ook jij een slachtoffer

Of je nu de allernieuwste smartphone hebt, je beste maatje je razendsnelle gaminglaptop is, of een stokoude computer je door de werkdag helpt, de kans is groot dat je ooit te maken krijgt met een smartphone- of computerprobleem. Niemand is veilig.

Geen paniek. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je kan doen om de griezeligste problemen te vermijden of om jezelf te redden uit je benarde positie. We hebben onze beste tips hieronder verzameld voor jou.

Raak je er echt niet aan uit? Heb je dringend een reddende engel nodig? Dan kan je natuurlijk altijd op Computer Checkpoint rekenen.

Ik heb NU een reddende engel nodig

De 5 griezeligste problemen met je smartphone of laptop opgelost

1. In de val gelokt door een cybercrimineel?

Heb je nietsvermoedend een mailtje geopend van iemand die je niet kent? Heb je persoonlijke gegevens ingevuld op een valse website? Verspreidt een onguur figuur plots ongewenst foto’s van jou of is ie ervandoor met je centen?
Wees altijd voorzichtig op het internet, want cybercriminelen en virussen liggen op de loer om je het leven zuur te maken. Hoe bescherm je jezelf?

  • Klik niet zomaar op links of bijlages in een mail van een onbekende afzender. Stuur verdachte mailtjes door naar verdacht@safeonweb.be voordat je ze verwijdert. Het Centrum voor Cybersecurity België onderzoekt de berichten en laat valse linken blokkeren.
  • Kies veilige wachtwoorden met cijfers, letters en hoofdletters. Hoog tijd om ‘123456’ te veranderen …
  • Scherm je profielen op social media af door aandacht te besteden aan je privacyinstellingen.

Heb je nog geen antivirus op je computer staan? Op onze webshop bestel je in een handomdraai – en veilig – je antiviruspakket. Heb je advies nodig over welke antivirus je toestel het beste beschermt of is het kwaad al geschied? Stuur ons een bericht of kom langs in één van onze winkels.

2. Het slachtoffer van je eigen onhandigheid?

Zo hard geschrokken van die vieze spin dat je smartphone de lucht in vloog? Per ongeluk je laptop van de tafel geveegd? Je smartphone in de wc-pot laten vallen?
Gooi je toestel niet zomaar weg. Een gebroken smartphonescherm, een trage Macbook, waterschade of een toetsenbord dat niet meer werkt? Ons Herstel- en Servicecenter gaat voor jou aan de slag om je smartphone of laptop weer tot leven te wekken, welke schade je toestel ook heeft opgelopen aan de hardware of software.
Wel iets voorzichtiger zijn in de toekomst, hé?

3. Gegevens kwijt door een computercrash?

Stel je voor: je bent vlijtig aan het tokkelen op je pc om je werk af te krijgen tegen die naderende deadline, tot plots … al je programma’s vastlopen, je toestel steeds weer opnieuw vanzelf opstart, een zwart scherm je ijzig in de ogen kijkt. De horror.

Heb je een back-up gemaakt van je werk? Bijvoorbeeld op een online clouddienst, een externe harde schijf of een USB-stick? Dan ben je alvast zeker dat je je gegevens niet kwijt bent.
Als het voorvalt dat je computer crasht, en je je toestel niet meer aan de praat krijgt, neem je het beste contact op met ons Herstel- en Servicecenter. Onze techniekers weten raad met elke herstelling en proberen je gegevens alsnog te redden als je geen back-up had gemaakt.

4. Totaal hulpeloos door slechte internetverbinding?

In deze digitale tijden kan het wel eens een regelrechte ramp zijn als je geen wifi of geen mobiele data hebt. Moet je dringend een telefoonnummer opzoeken, een belangrijke mail versturen voor het werk of je weg zoeken rond de zoveelste file?
Zonder wifi of mobiele data sta je nergens. Bij Computer Checkpoint helpen we je uit de nood met interessante abonnementen voor je smartphone of bij je thuis. Altijd bereikbaar, thuis en onderweg.
Neem een kijkje bij het Computer Checkpoint Telenet Center of het Computer Checkpoint BASE Center.

5. Een platte batterij op het verkeerde moment?

Stel dat je in dezelfde situaties als hierboven wél een goede internetverbinding hebt, maar dat je toestel gewoon uitvalt omdat je batterij leeg is? Zo mogelijk nog enger, want dan kan je absoluut niets meer aanvangen met je smartphone of laptop.
Heb je toevallig een extra stroomadapter liggen voor je laptop, dan ben je alvast geholpen. Voor je smartphone kan een powerbank je redding zijn. Maar als het wel vaker gebeurt dat je batterij plots leeg is, of dat je toestel abnormaal veel energie slurpt, dan is er vast iets mis met de batterij van je smartphone of laptop.
Breng je toestel binnen bij ons Herstel- en Servicecenter, en we nemen je batterij met plezier onder de loep. Heeft je batterij de geest gegeven, dan herstellen we je toestel door er een nieuw exemplaar in te stoppen.
Tenzij je het tijd vindt om jezelf te verwennen met een nieuwe laptop of smartphone. Kom gerust eens langs in een van onze Computer Checkpoint-winkels om een nieuw toestel uit te kiezen. En je oude iPhone, iPad, Macbook of iMac? Die nemen we over aan de actuele marktwaarde.

Conclusie: een probleem met je smartphone of pc? 

Wat je niet moet doen: verstijven van schrik, gillend wegrennen of je geliefde toestel de vuilnisbak in pieren.
Wat je wel moet doen: diep in- en uitademen, je angst onder ogen zien en terugdenken aan de nuttige tips uit onze blog!
Computer Checkpoint helpt je uit de nood bij elke horrorsituatie. Contacteer ons voor meer info, advies of kom langs in één van onze winkels bij jou in de buurt. Onze specialisten staan voor je klaar in onze winkels in  Sint-Denijs-Westrem,  Oostakker,  Aartselaar,  Eeklo,  Lokeren  en  Wetteren.