Spring naar de inhoud

Verhoog de veiligheid in gevaarlijke situaties met de levensechte robothond van Boston Dynamics

De allereerste robot Spot van België woont bij Computer Checkpoint

Reken op robothond Spot in gevaarlijke situaties

 • Onderzoek terreinen ontoegankelijk voor de mens,
 • automatiseer routine-inspecties,
 • verzamel gigantische hoeveelheden data,
 • zonder dat je medewerkers in gevaar komen.

Robothond Spot van Boston Dynamics is een ongezien wendbare en sterke robot die tal van taken snel en nauwkeurig uitvoert. Zet robot Spot in voor opdrachten waarbij uiterste precisie noodzakelijk is, of waarbij de medewerkers van je bedrijf of overheidsinstelling gevaar lopen.

Benieuwd wat robothond Spot kan betekenen voor jouw organisatie?

De allereerste robot Spot in België? Die woont bij ons in het hoofdkantoor van Computer Checkpoint!

Kom ‘m bewonderen, contacteer ons voor een demo op locatie of vraag naar de mogelijkheden voor een voordracht over robot Spot of onze andere robots in je bedrijf, overheidsinstelling of school.

Robothond Spot in actie: ontdek de levensechte bewegingen van deze robot

Wat is een robothond?

 Een robothond is een robot die op een hond lijkt. Robot Spot, de mechanische hond die op vier poten loopt, zal je niet snel komen knuffelen, maar je kan ‘m wel heel wat aanleren. En hij luistert meteen.

Wat maakt robothond Spot van Boston Dynamics zo bijzonder?

 

Robot Spot loopt moeiteloos over elk terrein

Dankzij zijn vier stevige poten loopt robothond Spot behendig over obstakels en ruw terrein. Hij manoeuvreert zich door plaatsen waar robots met wielen of mensen niet kunnen komen. Zo stapt hij vlot de trap of en af, kan hij tegen temperaturen van -20°C tot 45°C, en is hij bestand tegen regen en stof. Bovendien heeft hij met z’n 360°-gezichtsveld telkens de volledige omgeving in de gaten.

Bestuur robot Spot vanop afstand

Programmeer robot Spot om automatisch taken voor je uit te voeren: inspecteren, gegevens verzamelen met sensoren, deuren openen, gevaarlijke routes controleren, of zelfs grote ruimtes desinfecteren.

Met de controller bestuur je de robot vanop afstand, en kijk je mee door zijn camera. Zo kan je Spot perfect inzetten op plaatsen waar het gevaarlijk is voor je medewerkers.

Maak een 3D scan met robot Spot

Uniek in België is de samenwerking tussen robot Spot van Computer Checkpoint en Leica Geosystems. De camera van Leica wordt gemonteerd op de rug van spot en maakt een digitale 3D-scan van je werf, gebouw, winkel, of wat dan ook. Spot zal deze meting volledig autonoom uitvoeren.

Robot Spot werd ontwikkeld door Boston Dynamics

Boston Dynamics is een Amerikaans bedrijf dat wereldbekend is voor hun robots en innovaties op het vlak van robotica. Robothond Spot is een van de stilste robots die Boston Dynamics ooit heeft gebouwd.

Robot Spot werkt met Belgische software van Zorabots

De intelligentie van robothond Spot? Die komt uit Oostende. De robot werkt namelijk met software van het Belgische roboticabedrijf Zorabots. Dankzij regelmatige software-updates leert Spot elke dag bij en zal hij in de toekomst nog veel meer kunnen.

Alle bijzonderheden van robothond Spot op een rijtje

 • 360°-zicht: brengt volledige terrein in kaart en vermijdt makkelijk obstakels
 • Sterk: draagvermogen tot 14 kg
 • Gemakkelijk te besturen: bestuur vanop afstand met de controller
 • Mobiel: Spot loopt 90 minuten over grind, gras, stoepranden, trappen … en bewaart zijn evenwicht
 • Slim en personaliseerbaar: programmeer Spot om autonome missies uit te voeren en consistente gegevens te verzamelen

Waar kan robothond Spot ingezet worden?

Bedrijven in verschillende sectoren, zoals de bouwsector, veiligheidssector, bewakingssector, overheidsinstellingen en politiediensten tonen al interesse in robothond Spot als ondersteunende collega.

Spot kan ook mensen eraan herinneren zich te houden aan de coronamaatregelen. Tijdens een testproject in Singapore bijvoorbeeld liep robot Spot rond in een park om wandelaars erop te wijzen voldoende afstand van elkaar te houden.

Robothond Spot in de veiligheidssector

Ook in situaties waar mensen ernstig gewond kunnen raken, biedt Spot nu al hulp. In dit artikel van New York Post lees je dat de politie van New York robothond Spot heeft ingezet om een schutter op te pakken die zich verscholen had in een kelder.

Maar ook dichter bij huis worden de mogelijkheden van robot Spot uitvoerig getest. Zo ging Spot al op bezoek bij de 13 Lichte Brigade van Defensie Nederland. De RAS-eenheid was op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor toekomstige autonome middelen. Daarom kwam Spot tijdens een uitgebreide demo tonen wat hij allemaal kan.

Robothond Spot in de bouwsector en industrie

Ook in de bouwsector en industrie zijn er verschillende situaties waar robot Spot gevaarlijk werk kan overnemen. Denk aan boorplatformen, industriële werven, fabrieken, mijnbouw … De robothond bereikt makkelijk ontoegankelijk terrein om met zijn realtime camera inspecties en tests uit te voeren, gegevens te verzamelen, of om ladingen af te leveren.

Robothond Spot als entertainment

Zo zie je dat Robot Spot heel wat gevaarlijke situaties de baas kan. Maar zijn entertainmentgehalte is natuurlijk ook bijzonder hoog. Spot is een geweldige danser en heeft een sterk gevoel voor ritme.

Lieven Scheire was ook enthousiast toen hij Spot mocht uittesten bij Computer Checkpoint.

Waar zien we robothond Spot in de toekomst?

Als het van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA afhangt, zien we robothond Spot binnenkort ook in de ruimte. Omdat de robothond op vier poten loopt, kan hij op plaatsen komen die robots op wielen niet kunnen bereiken. Interessant, vindt NASA. Daarom wil NASA Spot naar Mars sturen om nog onbekend terrein in kaart te brengen.

Misschien zien we Spot ook in jouw bedrijf of organisatie opduiken?
Computer Checkpoint staat alvast klaar om je te adviseren.

Technische specificaties van robothond Spot

 • Lengte: 110 cm
 • Breedte: 50 cm
 • Hoogte: 84 cm
 • Gewicht: 32,5 kg
 • Draagvermogen: 14 kg
 • 360°-camera
 • Stand-bytijd: 3 uur
 • Accu opladen: 2 uur
 • 2,4 GHz-wifi
 • Gigabit-ethernetaansluiting
 • Maximumsnelheid: 1,6 meter per seconde = een kleine 6 km/u

Computer Checkpoint, jouw robotexpert in de buurt

De allereerste robothond Spot van Boston Dynamics in België woont bij Computer Checkpoint. En daar zijn we bijzonder trots op. Het VTM-nieuws kwam hem al bezoeken. Dat zie je in dit filmpje:

Andere robots van Robot Center Computer Checkpoint

Robot Center Computer Checkpoint heeft naast de desinfectie- en ontsmettingsrobot, ook andere menselijke robots in haar gamma die elk hun specifieke toepassingen hebben. Naast veiligheidsinstructies laten tonen op zijn display, meet Cruzr Epidemic de lichaamstemperatuur van iedereen die hij tegen komt.
Onze James robot wordt vaak ingezet in woon-zorgcentra zodat bewoners met het thuisfront kunnen skypen of chatten.
Cruzr is veelzijdig, schattig en handig. Hij kan dansen, zingen, knuffelen, hij steelt de show en is supersociaal. Hij is slim, weet altijd de weg en is zot op quizzen.
Spot, is lief, behendig en heel flexibel. Hij is multi-inzetbaar voor klussen in de bouw, op parkeerterreinen, in industriegebouwen, bij het leger,….

Welke Robot-services verlenen wij?

Onze robotexperts helpen je om de best mogelijke robot-ervaring te bekomen:

 • Live demonstratie mogelijk zodat je de robot in werking ziet,
 • Adviseren bij de aankoop van een humanoïde robot,
 • Installatie en doornemen eerste gebruiksinstellingen,
 • Technische ondersteuning en hulp bij geomapping en programmering van de software,
 • Hulp bij personalisering van uw eigen robot,
 • Service na verkoop.