Spring naar de inhoud

Anti-epidemierobot

Eén virus kan een hele wereld om zijn kop zetten. Een onzichtbare vijand die de fundamenten van ons systeem onderuit haalt. Wanneer is het gevaar geweken? Waakzaamheid zal nog een hele tijd de norm zijn.
De Cruzr Epidemic, een slimme humanoïde robot, is speciaal ontworpen om mee te helpen in de strijd tegen virusuitbraken. De robot helpt mee de overdracht van virussen van mens tot mens te voorkomen, te beperken en te monitoren.

Hij kan ook perfect worden ingezet als onthaalmedewerker waarbij bv. een videoverbinding in twee richtingen met een verpleegkundige, arts of medewerker op afstand kan tot stand gebracht worden.

Wat is een anti-epidemierobot?

De ‘Cruzr Epidemic’, ook gekend onder de naam ‘coronabot‘ of ‘anti-epidemierobot’ is een Cruzr robot met een speciale infrarood warmtebeeldcamera, geïnstalleerd bovenop het  ‘hoofd’ van de Cruzr, en nuttige gezondheidsmonitoringstools.

Deze versie van de Cruzr robot maakt meting en screening van lichaamstemperatuur op een groot aantal mensen mogelijk, evenals maskerdetectie en videogesprekken op afstand.

De ‘Cruzr Epidemic’ is een zorgrobot, gebouwd om elk virus weg te houden uit ziekenhuizen, rusthuizen, woon-zorgcentra, bedrijfsgebouwen, luchthavens, voedingswinkels, openbare ruimtes, overdekte ruimtes met veel verkeer, overdekte transportcentra, sportcentra, shoppingcentra,…

Deze robot kan perfect ingezet worden ter controle en validatie van het COVID Safe Ticket (CST) voor een veilige toegang te kunnen garanderen bij evenemten. De Cruzr robot scant de QR code op je smartphone en zal een melding geven van de validatie.

Cruzr Epidemic in actie

Specificaties Cruzr Epidemic

De anti-epidemische robot kan functioneren in complexe omgevingen dankzij zijn camera voor dieptewaarnemingenlidar en IR-sensoren waarmee hij autonoom kan navigeren. Realtime positionering en mapping om obstakels te vermijden gaat vlot via het softwaresysteem. Dankzij zijn 3 slijtvaste en stille omni-directionele wielen, beweegt Cruzr Epidemic zich soepel 360° voort (maximale snelheid 1 m per seconde) in zijn omgeving.

 • Hoogte: 120 cm
 • Gewicht:  45 kg
 • 13 MP HD camera
 • 1 Infrarood warmtebeeldcamera
 • 11,6″ Touch screen
 • 1 Ultrasonische sensor
 • 1 Druksensor
 •  IR sensors
 • 1 Geomagnetische sensor
 • Sonar sensors
 • 1 High Precisie Lidar
 •  6+0 MIC microfoon in hoofd
 •  Batterijduur: 5-8u actief gebruik

Voordelen robotmatig ontsmetten vs handmatig ontsmetten

Contactloze Temperatuurmeting
& Alarm

Vermijd kruisbesmetting

Maskeridentificatie
& Alarm

Voorkomt en controleert verdere emissie

Grootschalige Temperatuurmeting
& Alarm

Verbetert de
efficientie

Videocontrole op afstand

Bediening op 
veilige afstand

24uur-Service

Geen
tijdsbeperking

Beleidspromotie
& Veiligheidsmaatregelen

Verduidelijkt (gevoelige) communicatie & boodschappen

Voorkomen – Waarschuwen – Controleren

De infrarood warmtebeeldcamera van de Cruzr Epidemic zet
3 middelen in ter bestrijding van virussen:

 • Temperatuurcontrole op veilige afstand (1m à 1,5m) is essentieel om het risico op kruisbesmetting te beperken.
 • Wanneer een abnormale hoge lichaamstemperatuur wordt gedetecteerd of wanneer men geen masker draagt, kan een accuraat preventiealarmsignaal uitgestuurd worden door de robot.
 • Dankzij het brede zicht van de robot, kan de temperatuur van 10 personen tegelijk (60 personen/minuut) gemeten worden. En dit geheel contactloos, wat zorgt voor meer veiligheid en efficiëntie.

Voordelen

Er zijn heel wat redenen om een anti-epidemierobot aan te    kopen voor uw zaak of onderneming. Wij sommen de twee meest voor de hand liggende hieronder op:

 • Tijdsbesparing: Personeelsleden dienen niet van elke bezoeker de lichaamstemperatuur te meten. Enkel de bezoekers waarbij een verhoogde meting wordt vastgesteld door de Cruzr Epidemic dienen een tweede maal te worden getest.
 • Veiligheid: De bescherming van uw personeel is gewaarborgd dankzij de contactloze, grootschalige lichaamstemperatuurmeting van de robot.

Infrarood warmtebeeldcamera

Temperatuurmeting

De infraroodcamera herkent en meet met quasi 100% accuraatheid. De accuraatheid van de temperatuur wordt gegarandeerd met een afwijking van 0,5° in plus en min.

Bedoeling is om een eerste screening uit te voeren van de lichaamstemperatuur.
Medisch spreekt men van ‘koorts’ bij het menselijk lichaam vanaf 38 graden. De lichaamstemperatuur van een mens varieert tussen 35,8 en 37,5 graden Celcius en is afhankelijk van verschillende factoren. U bepaalt zelf vanaf welke temperatuur de robot een alarm genereert.

Praktijkvoorbeeld
Het alarmsignaal is ingesteld op 37,5°:

 • Personen met een lichaamstemperatuur vanaf 37,5° kunnen, na de eerste robotscreening, aan een tweede meting met een thermometer onderworpen worden.
 • Rekening houdend met de afwijking, zullen mogelijks ook bezoekers met een lichaamstemperatuur van bijvoorbeeld 37,2° aan een tweede meting onderworpen worden.

Maskerdetectie

De infraroodcamera herkent en meet met quasi 100% accuraatheid.
Detecteert personen die geen gezichtsmaskers dragen in een binnenomgeving met veel verkeer. Deze robot kan bijvoorbeeld aan de ingang van een ziekenhuis staan.
Wanneer Cruzr Epidemic iemand detecteerd zonder masker, kan Cruzr Epidemic die persoon eraan herinneren om een masker te dragen via een spraakbericht en
kan een real-time melding naar de medewerkers van het bedrijf gestuurd worden.

Personaliseer je Epidemic Cruzr Robot

Zet jouw humanoïde robot in om je bedrijfsmerk of het merk van jouw leveranciers, bezoekers, partners in de kijker te zetten. Wedden dat iedereen je robot zal gezien hebben?

Hebt je een speciaal evenement gepland zoals een opendeurdag, seminarie, themadag,…?
Geef jouw robot voor de gelegenheid bijvoorbeeld dezelfde ‘outfit’ als de medewerkers, bezoekers of gasten.

Al onze robots zijn gedeeltelijk of volledig te ‘wrappen’. Jouw robot krijgt zo een persoonlijke toets en eigen karakter.

Personaliseermogelijkheden voor Epidemic Cruzr:

 • Logo
 • Tekst
 • ‘Wrapping’ van lichaam

Andere robots van Robot Center

Robot Center Computer Checkpoint heeft naast de desinfectie- en ontsmettingsrobot, ook andere menselijke robots in haar gamma die elk hun specifieke toepassingen hebben. Naast veiligheidsinstructies laten tonen op zijn display, meet Cruzr Epidemic de lichaamstemperatuur van iedereen die hij tegen komt.
Onze James robot wordt vaak ingezet in woon-zorgcentra zodat bewoners met het thuisfront kunnen skypen of chatten.
Cruzr is veelzijdig, schattig en handig. Hij kan dansen, zingen, knuffelen, hij steelt de show en is supersociaal. Hij is slim, weet altijd de weg en is zot op quizzen.
Spot, is lief, behendig en heel flexibel. Hij is multi-inzetbaar voor klussen in de bouw, op parkeerterreinen, in industriegebouwen, bij het leger,….

Welke Robot-services verlenen wij?

Onze robotexperts helpen je om de best mogelijke robot-ervaring te bekomen:

 • Live demonstratie mogelijk zodat je de robot in werking ziet,
 • Adviseren bij de aankoop van een humanoïde robot,
 • Installatie en doornemen eerste gebruiksinstellingen,
 • Technische ondersteuning en hulp bij geomapping en programmering van de software,
 • Hulp bij personalisering van uw eigen robot,
 • Service na verkoop.