Spring naar de inhoud

Zora Robot

Zorgrobot Zora, ook gekend onder Nao robot, is een programmeerbare persoonlijke assistent en kan je bijvoorbeeld helpen om lessen tot leven te brengen, waardoor leren leuker en concreter wordt.
Elke les wordt beter wanneer Nao er is om een handje te helpen. Interactief, intuïtief en vriendelijk. Nao is ontworpen om de aandacht te trekken en vertrouwen te winnen. Deze zorgrobot heeft naast kennis ook persoonlijkheid. Nao robot zal met zijn geduld en positiviteit mensen inspireren om gefocust te blijven.
Nog een doel van Zora robot is het ondersteunen van de zorgkundigen bij het uitvoeren van hun werk. De robot is er dus niet om de zorgverleners te vervangen, maar wel om hen aan te vullen.

Nao robot in actie

Specificaties Nao robot

 • Hoogte: 58 cm​
 • 25 vrijheidsgraden​
 • 5,5 kg
 • 7 aanraaksensoren
 • 4 directionele microfoons en luidsprekers
 • Spraakherkenning en dialoog in verschillend talen
 • Twee 2D-camera’s om objecten en mensen te herkenen

Design en software

Wat maakt NAO een humanoïde robot?

De definitie van een humanoïde robot is het volgende: “Een robot die een lichaamsvorm heeft die lijkt op die van een mens.”

NAO heeft een lichaam dat lijkt op dat van een kind, maar een lichaam is niet voldoende. NAO heeft ook 25 motoren waardoor het verschillende bewegingen kan doen die mensen kunnen doen. NAO bezit 8 krachtsensoren en samen met het inert systeem kan het robotje in evenwicht blijven.Met de 2 camera’s, 2 luidsprekers en de 4 microfoons kan NAO heel gemakkelijk met de mens communiceren.

Wie is Nao en wie is Zora robot?

Nao is gewoon een lege robot. Er staat niets op, behalve de nodige elementen (OS software). Zora is, in tegenstelling tot Nao, geen robot maar een softwarepakket dat geïnstalleerd wordt op Nao.

Stel dat je robot Nao zou vergelijken met bv. een HP-computer. Op deze computer staan er al verschillende zaken vooraf geïnstalleerd. Stel nu dat ZORA het Adobe-softwarepakket is. Op de HP-computer installeer je dan het Adobesoftwarepakket, omdat het een nuttige uitbreiding is.
Simpel gezegd Zora is Nao, maar Nao is niet Zora.

Personaliseer je Zora Robot

Zet jouw humanoïde robot in om je bedrijfsmerk of het merk van je leveranciers, bezoekers, partners in de kijker te zetten. Wedden dat iedereen kpiw robot zal gezien hebben?

Heb je een speciaal evenement gepland zoals een opendeurdag, seminarie, themadag,…?
Geef je robot voor de gelegenheid bijvoorbeeld dezelfde ‘outfit’ als de medewerkers, bezoekers of gasten.

Al onze robots zijn gedeeltelijk of volledig te ‘wrappen’. Jouw robot krijgt zo een persoonlijke toets en eigen karakter.

Personaliseermogelijkheden voor Zora robot:

 • Logo
 • Tekst
 • ‘Wrapping’ van lichaam

Andere robots van Robot Center

Robot Center Computer Checkpoint heeft naast de desinfectie- en ontsmettingsrobot, ook andere menselijke robots in haar gamma die elk hun specifieke toepassingen hebben. Naast veiligheidsinstructies laten tonen op zijn display, meet Cruzr Epidemic de lichaamstemperatuur van iedereen die hij tegen komt.
Onze James robot wordt vaak ingezet in woon-zorgcentra zodat bewoners met het thuisfront kunnen skypen of chatten.
Cruzr is veelzijdig, schattig en handig. Hij kan dansen, zingen, knuffelen, hij steelt de show en is supersociaal. Hij is slim, weet altijd de weg en is zot op quizzen.
Spot, is lief, behendig en heel flexibel. Hij is multi-inzetbaar voor klussen in de bouw, op parkeerterreinen, in industriegebouwen, bij het leger.

Rolstoel robot rijdt autonoom en vervoert je naar de locatie waar je wil.

Welke Robot-services verlenen wij?

Onze robotexperts helpen je om de best mogelijke robot-ervaring te bekomen:

 • Live demonstratie mogelijk zodat je de robot in werking ziet,
 • Adviseren bij de aankoop van een humanoïde robot,
 • Installatie en doornemen eerste gebruiksinstellingen,
 • Technische ondersteuning en hulp bij geomapping en programmering van de software,
 • Hulp bij personalisering van uw eigen robot,
 • Service na verkoop.