Spring naar de inhoud
Blog > HP laptop start niet op – wat nu?

HP laptop start niet op – wat nu?

hp laptop start niet op

Heb je een HP laptop die weigert op te starten? Maak je geen zorgen, bij Computer Checkpoint helpen we je graag verder.

Hieronder staan enkele stappen die je zelf kunt ondernemen om het probleem te identificeren en mogelijk op te lossen. Mocht het niet lukken, dan staan onze experts altijd klaar om je te helpen in één van onze winkels. Je kan ons ook voor elk probleem bellen op ons gratis nummer 0800 40 501.

HP laptop start niet op – stappenplan

Stap 1: Beeldscherm controleren

Een zwart scherm kan wijzen op een beeldscherm dat niet meer functioneert. Controleer of er lampjes branden op jouw laptop. Als deze wel blijven branden en het scherm zwart blijft, is de kans groot dat jouw beeldscherm kapot is. Indien je een extern beeldscherm hebt, kan je proberen om jouw laptop hierop aan te sluiten.

Stap 2: Controleer jouw batterij en oplader

Het probleem kan soms zo simpel zijn als een batterij die plat is of een oplader die niet meer werkt. Test of jouw laptop oplaadt met de huidige oplader. Als de laptop niet oplaadt, zal je mogelijks een nieuwe batterij of oplader moeten aankopen. 

Stap 3: Voer een soft reset uit

Soms kan een soft reset kleine problemen oplossen. Houd de aan/uit-knop van jouw HP laptop gedurende 30 seconden ingedrukt. Na het loslaten zou de laptop opnieuw moeten opstarten. Controleer of het probleem hiermee opgelost is.

Stap 4: Bezoek Computer Checkpoint

Als deze stappen het probleem niet oplossen, aarzel dan niet om langs te komen bij een van onze Computer Checkpoint winkels zodat wij het probleem kunnen analyseren. Een tijdige reparatie kan namelijk de levensduur van jouw HP laptop aanzienlijk verlengen. Onze technici zijn gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke problemen en kunnen je snel en efficiënt helpen.

Je kan ons steeds telefonisch bereiken via het gratis nummer 0800 40 501 of online een offerte aanvragen. Tijdens een bezoek analyseert onze technisch expert waar het probleem juist ligt. Samen kijken we dan wat de beste oplossing is. Er zijn hierbij verschillende opties mogelijk:

  • Laptopscherm vervangen 
  • Windows installatie of updaten
  • Software of hardware onderhoud
  • Back-up van gegevens of data recovery
  • Waterschade behandeling
  • Oplaadpoort of batterij vervangen
  • Moederbord reparatie 

Yowendy van Acker is een enthousiaste technologiekenner met een scherp inzicht in computer- en digitale trends. Het is haar ambitie om complexe technologie begrijpelijk te maken voor elke lezer. Op deze manier zijn de artikelen van Yowendy een bron van praktisch advies en inzichten.

Advies ontvangen? Contacteer een winkel in jouw buurt.

Sinds de oprichting van Computer Checkpoint zo’n 33 jaar geleden, zijn er al heel wat filialen bijgekomen. Momenteel heeft Computer Checkpoint 7 winkels verspreid over Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Zo is er altijd wel een Computer Checkpoint in jouw buurt. Kies je gewenste winkel en bekijk voor welke diensten je daar terecht kan. Maak je keuze uit IT, Telecom, Energie of Robotica

Aartselaar

Boomsesteenweg 48
2630 Aartselaar

03/877 39 00
aartselaar@eccp.be

Eeklo

Stationsstraat 8
9900 Eeklo

09/378 16 44
eeklo@eccp.be

Lokeren

Tweebruggenstraat 2B
9160 Lokeren

09/339 00 93
lokeren@eccp.be

Oostakker

Antwerpsesteenweg 1066A
9041 Oostakker

09/228 28 24
gent@eccp.be

Sint-Denijs-Westrem

Kortrijksesteenweg 1090
9051 Sint-Denijs-Westrem

09/329 32 31
gent2@eccp.be

Sint-Niklaas

Heidebaan 90 b2
9100 Sint-Niklaas

03/766 31 06
sintniklaas@eccp.be

Wetteren

Jozef Buyssestraat 3a
9230 Wetteren

09/369 88 07
wetteren@eccp.be