Spring naar de inhoud
Blog > Is iPhone de beste GSM voor ouderen?

Is iPhone de beste GSM voor ouderen?

GSM voor ouderen

Een vaak voorkomend probleem onder ouderen is het gebruik van moderne technologie. Smartphones kunnen ingewikkeld en verwarrend zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken naar gebruiksvriendelijke opties, zoals de iPhone, die mogelijk de ideale GSM voor ouderen kan zijn. 

Is een iPhone geschikt voor ouderen?

Je hebt veel specifieke mobiele telefoons voor senioren met grote toetsen of senioren smartphones. Uit onze ervaring blijkt echter dat gewone GSM’s zoals de iPhone zo goed aan te passen zijn waardoor ze vaak zeer geliefd zijn voor mensen op leeftijd. 

Gebruiksvriendelijkheid

De iPhone staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. Met de nieuwe Assistive Access Mode, speciaal ontwikkeld voor mensen met beperkte technische vaardigheden, wordt het nog makkelijker om de telefoon te gebruiken. De Assistive Access Mode is ontworpen om de interface van de iPhone te vereenvoudigen. Het biedt een aanpasbaar startscherm met grote, duidelijke pictogrammen die gemakkelijk te zien en te gebruiken zijn. Bovendien kunnen alleen de essentiële apps zichtbaar worden gemaakt, zodat het gebruik minder verwarrend is. 

Belangrijke functionaliteiten

De iPhone heeft naast de Assistive Access Mode ook vele voordelen, zoals een groot en helder scherm, duidelijke tekst en de mogelijkheid om de tekstgrootte aan te passen. Bovendien biedt de iPhone uitstekende camerafunctionaliteiten, wat het makkelijk maakt om foto’s te nemen en te videobellen met familie. De iPhone biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Siri, de virtuele assistent, om handsfree commando’s te geven en vragen te stellen. 

Een groot voordeel van de iPhone is de integratie van Apple ID. Dit is een persoonlijke account die je toegang geeft tot alle Apple-diensten zoals iCloud, de App Store en iMessage. Met een Apple ID kunnen ouderen (of hun familie) eenvoudig hun toestel configureren en synchroniseren met andere Apple-toestellen.  

Heeft de iPhone de juiste functionaliteiten voor senioren?

Ja, dit zijn enkele voordelen aan de iPhone in combinatie met Assistive Access Mode: 

  • Grotere pictogrammen / grote knoppen 
  • Een duidelijk menu 
  • Eenvoudigere navigatie 
  • Eenvoudige bediening 
  • Een goed leesbaar scherm en display 
  • Een kwalitatieve camera 
  • Duidelijke meldingen 
  • Extra luide beltonen 
  • Instellen van een noodknop 

Aanpassing van de tekstgrootte en toegankelijkheidsopties

De iPhone biedt verschillende toegankelijkheidsopties die ideaal zijn voor senioren. Met de functie ‘Display & Text Size’ kunnen gebruikers de tekstgrootte en het contrast aanpassen, waardoor het lezen van tekst veel gemakkelijker wordt. De functie ‘Zoom’ laat gebruikers inzoomen op specifieke delen van het scherm, wat handig is voor mensen die wat slechter zien of kampen met een visuele beperking. 

SOS-noodknop

De iPhone heeft een ingebouwde SOS-noodknopfunctie. Door vijf keer snel op de zijknop te drukken, kunnen gebruikers automatisch een noodoproep plaatsen en een bericht sturen naar hun noodcontacten met hun locatie. Dit is een belangrijke veiligheidsfunctie wanneer iemand in een noodgeval snel hulp nodig heeft. 

Eenvoudig te gebruiken instellingen

De instellingen op de iPhone zijn ontworpen om intuïtief en gemakkelijk te navigeren te zijn. Senioren kunnen eenvoudig toegang krijgen tot de instellingen die ze het meest gebruiken, zoals wifi, Bluetooth, en displayopties. Bovendien kunnen instellingen zoals ‘Niet storen’ en ‘Helderheid’ snel worden aangepast vanuit het bedieningspaneel, zonder dat ze door ingewikkelde menu’s hoeven te navigeren. 

Sterke beveiliging

De iPhone is zeer veilig voor senioren. Apple staat bekend om zijn sterke beveiligingsmaatregelen. Bovendien kunnen kinderen of kleinkinderen instellingen aanpassen om de telefoon nog veiliger en eenvoudiger te maken. Dit kan bijvoorbeeld door ongewenste apps onzichtbaar te maken of beperkingen in te stellen via ‘Schermtijd’ om te voorkomen dat onbedoelde aankopen worden gedaan of onveilige websites worden bezocht. 

Gemakkelijke communicatie

Met de iPhone kunnen senioren eenvoudig communiceren met hun familie en vrienden via iMessage en FaceTime. Deze diensten zijn gratis te gebruiken en bieden de mogelijkheid om tekstberichtjes, foto’s, video’s en zelfs videogesprekken te sturen. Dit maakt het gemakkelijker voor senioren om in contact te blijven met hun geliefden, waar ze ook zijn. 

Beter gehoor met compatibiliteit voor hoortoestellen

De iPhone is geschikt voor de meeste moderne hoortoestellen. Dit betekent dat slechthorenden met een gehoorapparaat de iPhone kunnen gebruiken zonder dat ze last hebben van storingen of slechte geluidskwaliteit. Bovendien kunnen gebruikers de geluidsinstellingen aanpassen om de audio-ervaring verder te verbeteren. 

Aanbeveling van Computer Checkpoint 

Bij Computer Checkpoint raden we aan om een iPhone aan te schaffen voor ouderen en senioren. De iPhone biedt een eenvoudige en veilige gebruikerservaring, die ideaal is voor ouderen. We bieden deskundig advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat de iPhone volledig naar wens wordt ingesteld. Onze experts kunnen helpen met het configureren van de Apple ID, het instellen van de Assistive Access Mode en het aanpassen van andere instellingen om de telefoon gebruiksvriendelijk te maken. Voor meer informatie of om een iPhone aan te schaffen, bel ons op 09 329 32 31. 

GSM voor ouderen – veelgestelde vragen

Waarom is een iPhone vaak beter dan andere senioren GSM’s?

De iPhone biedt een combinatie van gebruiksvriendelijkheid en geavanceerde functionaliteiten die moeilijk te vinden zijn in andere senioren GSM’s. Dankzij de overzichtelijke interface en de ondersteuning van Apple’s ecosysteem, kunnen ouderen, slechthorenden en slechtzienden gemakkelijk toegang krijgen tot apps, het internet en meer. De Assistive Access Mode maakt de iPhone nog gebruiksvriendelijker door de interface te vereenvoudigen en de essentiële functionaliteiten toegankelijker te maken. 

Hoe stel ik een iPhone in voor mijn ouders?

Bij Computer Checkpoint helpen we je graag met het instellen van de iPhone. We kunnen de Assistive Access Mode activeren, tekstgrootte aanpassen, en andere instellingen configureren om de telefoon zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Voor meer hulp kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice of langskomen in één van onze winkels. Onze experts kunnen ook helpen met het configureren van de Apple ID en het uitleggen van de basisfunctionaliteiten van de iPhone. 

Is de iPhone veilig?

Ja, de iPhone is zeer veilig en betrouwbaar. Apple staat bekend om zijn sterke beveiligingsmaatregelen. Bovendien kunnen kinderen of kleinkinderen instellingen aanpassen om de telefoon nog veiliger en eenvoudiger te maken. Dit kan bijvoorbeeld door ongewenste apps onzichtbaar te maken of beperkingen in te stellen via ‘Schermtijd’ om te voorkomen dat onbedoelde aankopen worden gedaan of onveilige websites worden bezocht. 

Welke iPhone is het beste voor ouderen?

De iPhone SE is momenteel nog vaak een populaire keuze voor senioren. De iPhone SE heeft een fysieke home-knop, wat herkenbaar en eenvoudig in gebruik is. Dit model ondersteunt ook de Assistive Access Mode en heeft uitstekende en flexibel instelbare toegankelijkheidsopties. 

Bij Computer Checkpoint helpen we je graag om de juiste iPhone te kiezen en deze optimaal in te stellen. Neem contact met ons op via 09 329 32 31 of kom langs in één van onze winkels voor meer informatie en deskundig advies. 

Yowendy van Acker is een enthousiaste technologiekenner met een scherp inzicht in computer- en digitale trends. Het is haar ambitie om complexe technologie begrijpelijk te maken voor elke lezer. Op deze manier zijn de artikelen van Yowendy een bron van praktisch advies en inzichten.

Advies ontvangen? Contacteer een winkel in jouw buurt.

Sinds de oprichting van Computer Checkpoint zo’n 33 jaar geleden, zijn er al heel wat filialen bijgekomen. Momenteel heeft Computer Checkpoint 7 winkels verspreid over Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Zo is er altijd wel een Computer Checkpoint in jouw buurt. Kies je gewenste winkel en bekijk voor welke diensten je daar terecht kan. Maak je keuze uit IT, Telecom, Energie of Robotica

Aartselaar

Boomsesteenweg 48
2630 Aartselaar

03/877 39 00
aartselaar@eccp.be

Eeklo

Stationsstraat 8
9900 Eeklo

09/378 16 44
eeklo@eccp.be

Lokeren

Tweebruggenstraat 2B
9160 Lokeren

09/339 00 93
lokeren@eccp.be

Oostakker

Antwerpsesteenweg 1066A
9041 Oostakker

09/228 28 24
gent@eccp.be

Sint-Denijs-Westrem

Kortrijksesteenweg 1090
9051 Sint-Denijs-Westrem

09/329 32 31
gent2@eccp.be

Sint-Niklaas

Heidebaan 90 b2
9100 Sint-Niklaas

03/766 31 06
sintniklaas@eccp.be

Wetteren

Jozef Buyssestraat 3a
9230 Wetteren

09/369 88 07
wetteren@eccp.be