[SHOPIFY_CART_TITLE]

[SHOPIFY_CART_TOTAL]
[SHOPIFY_CART_CURRENCY]
[SHOPIFY_CART_NOTICE]

Orientation

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 
X

Inschrijving

Ontvang onze acties in uw mailbox!
Personaliseer de acties nog meer door onderstaande gegevens aan te vullen.

Welke nieuwsbrieven wil je ontvangen?

 • Ja, ik wil graag interessante nieuwtjes over Computer Checkpoint ontvangen.
 • Ja, ik wil graag informatie over diensten, producten en promoties ontvangen.

Hoera!

Je bent met succes ingeschreven!

X

Offerte aanvragen

Heeft u een toestel dat niet in de prijslijst staat?
Vraag dan hier uw persoonlijke offerte aan.

Contact gegevens
Toestel gegevens

Met SmartSecure bescherm je jouw GSM, PC of TABLET.

Heb je jouw GSM, tablet, smartphone of computer max. 6 maanden geleden aangekocht? Ook jouw toestel kan nog beschermd worden. Ontdek meer over SmartSecure en bescherm je toestel

Bedankt!

Je offerteaanvraag werd met succes verzonden!
Onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met je op.

X

Klachten

Aarzel niet om dit formulier in te vullen, onze medewerkers zoeken samen met jou naar een oplossing.

Factuurnummer
Vestiging
Voornaam * & Naam *
E-mail adres *
Telefoonnummer *
Omschrijving *

* Gelieve alle verplichte velden in te vullen.

Bedankt!

Je klacht werd met succes ingediend!
Onze medewerkers zullen spoedig contact met je opnemen om samen met jou naar een oplossing te zoeken.

x
X

Uw afspraak

Bevestig uw afspraak

Beste ,
U wenst volgende afspraak vast te leggen, gelieve de gegevens te controleren en indien correct, te bevestigen.

Terug
Mijn afspraak bevestigen
X

Navigatie

Als véél méér net genoeg is...

  13 01/2020
   

  Telenet schrapt analoge signaal. Kijk of luister jij nog via de kabel?  Kijk jij nog analoog naar tv? Of luister je naar de radio via de kabel? Dan moet je binnenkort overschakelen naar een alternatief. Telenet schrapt namelijk zijn analoge signaal om ruimte vrij te maken voor digitale toepassingen. Hoe weet je of je analoog kijkt of luistert? Wat moet je doen? En wat gaat het je kosten? We vertellen je alles wat je moet weten.
   

  Waarom stopt Telenet met het analoge signaal?

   

  In dit digitale tijdperk zijn we met z’n allen continu verbonden met het internet. We surfen erop los, streamen muziek en kijken online naar films en series. Het digitale verkeer blijft toenemen, en tegelijk verwachten we supersnel internet, overal en zonder haperingen.
   

  Kink in de kabel: analoge tv en radio vragen te veel ruimte op het netwerk.
   

  Het internetsignaal loopt namelijk niet alleen door de kabel: ook het digitale tv-signaal en de analoge signalen voor tv en radio komen zo onze woonkamers binnen. Die analoge signalen zijn verouderd en nemen te veel ruimte in. Om beter in te spelen op de digitale noden van vandaag, schrapt Telenet het analoge radiosignaal en komt er een efficiënter en compacter alternatief voor het analoge tv-signaal. Deze omschakeling werd ‘De Signaal Switch’ gedoopt.

   

  In dit filmpje legt Telenet haarfijn uit waarom De Signaal Switch nodig is.
   

  Luister jij analoog naar de radio via de kabel?
   

  De meeste mensen luisteren naar de radio via een FM-antenne. Als dat bij jou ook het geval is, hoef je niet wakker te liggen van De Signaal Switch.

  Als je radio met een coaxkabel aangesloten is op een wandcontactdoos in je muur, dan luister je nog via de kabel. Ben je niet zeker of dat bij jou het geval is? Stem even af op frequentie 105,3. Hoor je de boodschap? Dan luister je analoog.

   

  Wat nu gedaan?

   

  Als je analoog radio luistert via de kabel, dan moet je binnenkort overschakelen naar een alternatief. Wacht er niet te lang mee, want Telenet zet het analoge radiosignaal definitief stop tussen februari en april 2020.
   

  Analoog radiosignaal verdwijnt: wat zijn je opties?

   

  Na de afschakeling zal je een van deze 4 opties moeten kiezen om naar de radio te luisteren:
   

  1. Luister via digitale televisie van Telenet:
  Met je decoder van Telenet kan je naar meer dan 50 radiozenders luisteren via digitale televisie. Op deze handige overzichtspagina kan je zien welke radiozenders beschikbaar zijn in jouw regio.

   

  2. Internetradio:

  Internetradio beluister je … via het internet. Je kan kiezen uit een oneindig aanbod van radiozenders, bijvoorbeeld via radiosonline.be.

   

  3. FM-signaal:

  De meeste mensen luisteren thuis of onderweg naar de radio via een FM-antenne. Heeft jouw radio geen antenne? Je kan bij Telenet een gratis FM-antenne voor je radio aanvragen.

   
  4. DAB+:
  Voorlopig kan je nog radio luisteren via FM, maar binnen enkele jaren zal DAB+ het klassieke FM-signaal vervangen. Ben je van plan een nieuwe radio aan te schaffen, dan is het zeker de moeite om even te controleren of hij DAB+ ontvangt.
   

  Kijk jij analoog naar tv?

   

  Digitale televisie deed 15 jaar geleden zijn intrede. Meer dan 90% van de televisiekijkers heeft ondertussen een decoder in huis en kijkt digitaal. Maar toch zijn er nog zo’n 180.000 Telenet-klanten die nog steeds vertrouwen op het verouderde analoge tv-aanbod.


  Is je tv via een coaxkabel verbonden met een wandcontactdoos in je muur? Stuit je tijdens het zappen op het mozaïekkanaal? Dan kijk jij nog analoog.

   

  Wat nu gedaan?

   

  Het analoge tv-signaal neemt te veel plaats in op de kabel. Daarom wordt het regio per regio vervangen door een compactere variant. Om te vermijden dat je binnenkort enkel sneeuw te zien krijgt op je toestel, moet je kiezen voor een alternatief voor je kabelabonnement.
   

  Dat kan je nu al doen, of je kan nog even wachten. Je hebt immers nog tijd om in actie te schieten: de omschakeling staat gepland tussen het najaar van 2020 en eind 2021.
   

  Voor de uitstellers: minstens 4 weken op voorhand krijg je van Telenet nog een brief of e-mail als jouw regio aan de beurt is. Zo kan je nog net op tijd overstappen naar het compacte signaal.
   

  Analoog tv-signaal verdwijnt: wat zijn je opties?

   
  1. Is je tv jonger dan 9 jaar?

  Dan kan je overstappen naar het nieuwe compacte tv-signaal van Telenet.

  Je zal je toestel eenmalig opnieuw moeten instellen, zodat je je vertrouwde kanalen via het nieuwe signaal kan bekijken. Hoe je dat doet? Dat lees je stap voor stap op de website van Telenet.

   

  Zodra je je instellingen hebt aangepast, blijf je verder kijken zoals je het gewend was bij je kabelabonnement: de zenders en de kwaliteit blijven hetzelfde, en ook de prijs van je abonnement verandert niet.
   

  2. Is je tv ouder dan 9 jaar?

  Dan ondersteunt je toestel het nieuwe signaal jammer genoeg niet. Je hebt 2 opties:
   

  • Nieuwe tv aanschaffen
  Tv’s die nu op de markt zijn, kunnen het compacte signaal wel ontvangen. Nog even de instellingen aanpassen en je kan gewoon blijven kijken.
   

  • Overstappen naar digitale tv
  Als je overstapt naar het digitale tv-aanbod, is het probleem meteen van de baan. Schakel je over van een kabelabonnement naar digitale tv van Telenet, dan kan je profiteren van een mooie promotie voor je decoder of digicorder. Zo krijg je 12 maanden gratis huur, en betaal je geen activeringskosten.

  Wil je meer weten over deze promotie? Maak een Telenet-afspraak in een Computer Checkpoint in je buurt.


  Meer weten over De Signaal Switch of heb je hulp nodig?

   

  Kom gerust langs bij Computer Checkpoint. We hebben winkels in Sint-Denijs-Westrem, Oostakker, Aartselaar, Eeklo, Lokeren en Wetteren. Onze Telenet-experts helpen je graag verder om de omschakeling vlot te laten verlopen. Zo hoef je niets te missen van je favoriete radio- of tv-uitzendingen!

   

  Maak online een Telenet-afspraak en stel al je vragen op het tijdstip dat voor jou het beste past. Geen wachtrijen!

   

   

   

     

 

 

Ontvang onze acties in uw mailbox!

 

Computer Checkpoint zal gesloten zijn op Nationale feestdag 21/07/2020

Computer Checkpoint zal gesloten zijn op OLV Hemelvaart 15/08/2020